Vind leuke vakantiehuizen, appartementen en studio's aan de Belgische Kust te huur.
 
Toerisme aan de Belgische Kust ! Toeristische attracties.
 
 
Belgischekusttehuur.be
Links
Bedandbreakfasts.be
Verhuurt u ťťn of meerdere vakantiewoningen of vakantieverblijven ? Meld je dan aan op Belgischekusttehuur.be.
Zoek een vakantieverblijf in ;
Vakantieverhuur.be
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kustweerbericht.be
Infometeo.be
Kust- en zeeweerbericht
Meteo Skynet
HET WEER
Tussen De Panne en Knokke zijn er 70 op- en afstapplaatsen van de Kusttram. Aan ongeveer de helft van de haltes is er een lijnwinkel. Hier kan je zowel terecht voor de aankoop van een vervoerbewijs, maar ook voor bijkomende informatie.
OfficiŽle portaalsite voor toerisme aan de Vlaamse Kust. Lees hier het actuele weerbericht, zoek een geschikt hotel of bekijk de evenementen.
In Plopsaland kunnen jong en oud een dagje boordevol plezier meemaken, met de favoriete figuren van Studio 100 zoals Samson en Gert, Kabouter Plop, ...
Bellewaerde is een pretpark bij Ieper, in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Jaarlijks trekt Bellewaerde tot ongeveer 900.000 bezoekers. ...
Bakkerij museum Veurne
Bachten de Kupe, openluchtmuseum, Izenberge
Website van het IJzerbedevaartcomitť.
oa met info over het ijzertoren museum.
Visserijmuseum
Oostduinkerke
Seastar rederij
Oostende-Nieuwpoort
Atlanticwall Raversijde
Museumschip Mercator
Museumschip Amandine
Oostende
Sealife Blankenberge, de magische onderwaterwereld! SEA LIFE Blankenberge brengt je in contact met de vele prachtige en fascinerende dieren die in zee leven.
Serpentarium Blankenberge. een beestige reptielenzoo
Het Serpentarium neemt u mee naar de wondere wereld van de amfibieŽn, reptielen, insecten en spinnen.
Het Zandsculpturenfestival bevindt zich in de Duinse Polders van Blankenberge. Langs de Koning Albert I laan, rechtover Sea Life Center, naast Floreal Club en op wandelafstand van het strand en de Pier.

In het reusachtige gebouw van de Oude Vismijn van Zeebrugge ontdek je de geheimen van de zee en proef je de rijke visserijgeschiedenis. Bezoek ook de Russische Duikboot de Foxtrot.

Ontdek de belgische kust

Ondanks dat BelgiŽ een vrij smalle kustlijn heeft, is de kust prachtig om te verkennen, zowel met de fiets als met de auto of het openbaar vervoer. Langs de kust liggen veel veel verschillende kustgemeentes met veel eetgelegenheden, die erg leuk zijn om te bezoeken. In de zomer wordt er veel georganiseerd en is het overal gezellig druk. Tijdens een vakantie aan de Belgische kust zul je je zeker niet vervelen.

Plopsaland

Een bekend pretpark aan de kust van BelgiŽ is Plopsaland. Het park ligt in De Panne, een stadje dicht bij de Franse grens. Het park is de laatste jaren flink gegroeid, waardoor het zowel voor zeer jonge kinderen als ook voor tieners veel te bieden heeft. Sinds een paar jaar heeft Plopsaland ook een overdekt stuk waardoor het park het hele jaar door bezocht kan worden.

Fietsen langs de kustlijn

Tussen De Panne en Knokke-Heist ligt een kustfietsroute van 86 kilometer lang. Met de fiets kom je langs 10 kustgemeentes van de Vlaamse kust. Zo kun je bijvoorbeeld een vakantiehuisje of appartement in De Panne huren en vervolgens via de kustroute andere gemeentes bezoeken. De route is goed bewegwijzerd en sluit ook aan op andere fietsnetwerken richting het binnenland.

Kusttram

Voor mensen die ook graag de kust willen ontdekken maar liever niet met de fiets of de auto gaan, kunnen de kusttram nemen. De kusttram is de langste tramlijn ter wereld, waarmee je dus in korte tijd een heleboel bezienswaardigheden kunt bezoeken. De tram stopt regelmatig waardoor je makkelijk bij verschillende kustplaatsjes kan uitstappen en later weer op de tram kan stappen voor de volgende gemeente. Ook mag je (tegen betaling) je eigen fiets meenemen op de Kusttram. In de zomer rijdt de tram zelfs elke 10 minuten, in het voor- en najaar elke 15 minuten en in de winter om de 20 minuten. Vooral in de zomer is de kusttram een makkelijk en snel vervoersmiddel om je langs de drukke kustlijn te verplaatsen.


Promoot hier uw toeristische attractie aan de Belgische Kust.
Neem contact op voor de plaatsingsvoorwaarden


De Panne
Koksijde
Nieuwpoort
Middelkerke
Oostende
Bredene
De Haan
Blankenberge
Zeebrugge
Knokke
Sluis
Brugge Bruges
Ieper Ypres
Damme
Surf hier naar de websites met informatie over onderstaande gemeenten en steden.